Antti Hurskainen

Antti Hurskainen — työkokemusta Uranukselta

Uranus Töihin Uranukseen 0 Comments

Antti Hurskainen työskenteli Uranus Oy:ssä kahteen otteeseen, vuosituhannen vaihteessa ja viime vuosikymmenen alkupuolella. Nyt hän on edennyt talvimatkailuun keskittyvän verkkopalvelun Lumipallo.fi:n toimitusjohtajaksi.

Milloin olit töissä Uranuksessa ja mitä teit?
Aloin työskennellä Uranuksessa opintojeni ohella jo viime vuosituhannen puolella, tarkemmin ottaen vuoden 1999 kesällä. Muistini mukaan olin Uranuksen toinen palkattu työntekijä. Työnäni oli Uranuksen palvelujen myynti. Ajan myötä pääsin tekemään myös monia muita mielenkiintoisia ja haastavia tehtäviä, kuten sisällöntuotantoa, avustajaverkoston ylläpitoa sekä erilaisia yhteistyöhankkeita. Valmistuttuani kävin hetken aikaa töissä toisaalla, mutta veri veti takaisin ja työskentelinkin Uranuksessa aina vuoteen 2004 saakka.

Miten kuvaisit Uranusta työyhteisönä?
Ihan paras mahdollinen! Työskentely Uranuksessa oli innostavaa, motivoivaa ja ennen kaikkea hauskaa. Olimme tekemässä yhdessä ainutlaatuista palvelua ja se synnytti hyvän yhteishengen. Lisäksi meillä oli pomo, joka aidosti uskoi nuoriin ihmisiin ja kannusti ja tsemppasi eteenpäin. Häneltä opin, että luottamalla ja kannustamalla saadaan enemmän aikaan kuin tiukasti ohjeistamalla ja rajoittamalla.

Miten urasi on kehittynyt Uranuksen jälkeen?
Uranus on viitoittanut ja ohjannut työuraani eteenpäin varsin selkeästi. Olen tehnyt työurani verkkopalvelujen ja –sisältöjen parissa osittain niillä hyvillä eväillä, jotka Uranuksesta sain. Aloitin juuri toimitusjohtajana Lumipallossa ja nykyiseen unelmapaikkaani päätyminenkin on osaltaan Uranuksen ansiota. Teimme nimittäin Uranus-työkavereiden kanssa muutaman laskettelureissun Alpeille 2000-luvun alussa ja tällöin huomasin uudelleen, kuinka hieno laji nuoruuteni lempiharrastus laskettelu on. Tämä kokemus synnytti ajatuksen, että joskus olisi mahtavaa työskennellä oman intohimoni parissa. Ja kuinka ollakaan, nyt olen tässä tilanteessa.

Miten työnantajat ovat noteeranneet Uranus-kokemuksesi?
Erittäin positiivisesti. Uskon, että Uranus-kokemus ja sieltä saadut opit on ollut varsin ratkaisevassa merkityksessä hakiessani työpaikkoja. Uranus-aikanani oppimani asiakaslähtöisyys, yhteistyö- ja myyntitaidot sekä yrittäjähenkisyys nousevat erittäin korkealle rekrytointitilanteissa. Lisäksi Uranuksessa saadut rekrytointialan sisäpiirin opit, kuten kuinka laaditaan hyvä työhakemus, miten haastattelussa toimitaan ja yleensäkin, kuinka koko rekrytointiprosessi toimii, hyödyttää minua koko työurani ajan.

Mitä haluaisit sanoa sellaiselle nuorelle joka miettii hakeako Uranukseen töihin?
Neuvoni on, että kannattaa hakea! Opit takuulla asioita, joita et monessa muussa paikassa opi. Itse opin käytännössä esimerkiksi, että tavoitteiden eteen töitä tekemällä ne ovat oikeasti saavutettavissa. Työurani aikana olen saanut huomata, että pieni yritys on hyvä työpaikka. Uranus on ollut työpaikkana ehdottomasti parhaasta päästä. Uskon, ettet kadu Uranukseen hakemistasi.

Kuva: Redland / Juho Heikkinen

Luitko jo nämä jutut?

Avoimet työpaikat

Hae työpaikkoja osoitteessa uranus.fi

Avoimet koulutuspaikat

Hae avoimia koulutuspaikkoja osoitteessa uranus.fi