Rami Jahkonen – työkokemusta Uranukselta

Uranus Töihin Uranukseen 0 Comments

Milloin olit töissä Uranuksessa ja mitä teit?
Uranuksen yhteydessä vietin kokonaisuudessaan n. 3,5 vuotta. Työskentely ajoittui lokakuusta 2001 aina tammikuuhun 2005 asti. Pääsääntöisesti työsuhde oli osa-aikaista, mutta parhaimmillaan vietin muutaman kuukauden myös täysipäiväisenä.

Vastuualueellani hoidin pääsääntöisesti taloushallintoon kuuluvia tehtäviä. Näitä olivat mm. kirjanpito ja tilinpäätökset, maksuliikenne, laskutus, palkanlaskenta sekä reskontrien hoitaminen. Lisäksi kannattavuuden seuranta ja johdon raportointi kuuluivat tehtäviini. Työn ohessa pääsin osallistumaan myös Uranuksen palveluiden myyntiin uusille asiakkaille.

Miten kuvaisit Uranusta työyhteisönä?
Uranuksesta työpaikkana ei ole muuta kuin hyvää kerrottavaa. Työpaikalle oli aina mukava tulla ja työntekijöistä välitettiin aidosti. Pienenä työyhteisönä jokaisen tekemisellä oli vaikutusta yrityksen kehittymiseen. Ja jokaiselle myös tarjottiin uusia kehittymisen mahdollisuuksia omien kykyjen mukaan.

Miten urasi on kehittynyt Uranuksen jälkeen?
Urakehitys on ollut suunnittelematonta, mutta edennyt jatkuvasti kohti mielenkiintoisempia mahdollisuuksia. Uranuksella olon aikana valmistuin KTM:ksi Helsingin kauppakorkeakoulusta. Näin ollen uudet haasteet odottivat pikkuhiljaa ja siirryin reiluksi pariksi vuodeksi controller-tehtäviin elektroniikka-alalle. Tämän jälkeen ura eteni talous- ja liikkeenjohdon konsultointiin ja sitä kautta edelleen taloushallinnon ja –järjestelmien ulkoistuspalveluita tarjoavan yrityksen johtoon. Pienen sapattijakson jälkeen olen siirtynyt työskentelemään yritysten liiketoiminnan raportoinnin kehittämisen pariin ja toimin konsultointijohtajana sekä osakkaana yrityksessä eCraft Referre Oy.

Miten työnantajat ovat noteeranneet Uranus-kokemuksesi?
Varsinkin uran alkuaikoina Uranuksen vuosilla oli suuri positiivinen merkitys työuran kehittymiseen. Pitkä ja monipuolinen taloushallinnon kokemus opiskelujen yhteydessä antoi hyvät valmiudet seuraaviin työtehtäviin. Ja aina näihin päiviin saakka olen arvostanut Uranuksesta saatua todellista käytännön kokemusta.

Mitä haluaisit sanoa sellaiselle nuorelle joka miettii hakeako Uranukseen töihin?
Tarttukaa jokaiseen mielenkiintoiseen vastaantulevaan haasteeseen miettimättä liikaa pidemmälle meneviä vaikutuksia. Itselläni jokainen muutos on ollut aina askel eteenpäin ja sitä myös Uranus aikanaan tarjosi. Voin sanoa alaan liittyvän työurani lähteneen liikkeelle Uranuksesta ja edelleenkin tulee välillä muisteltua loistavaa työporukkaa ja ilmapiiriä.

Jotain muuta?
Tarkempaa urakehitystä Uranuksesta lähtien voi käydä seuraamassa osoitteesta http://www.linkedin.com/profile/view?id=1517232

– Rami Jahkonen

 

Hae sinäkin töihin tai työharjoitteluun Uranukseen!

Katso avoimet työpaikkamme täältä.

Voit lähettää myös avoimen hakemuksen, jos sinua kiinnostavia paikkoja ei ole juuri nyt avoinna.

Luitko jo nämä jutut?

Avoimet työpaikat

Hae työpaikkoja osoitteessa uranus.fi

Avoimet koulutuspaikat

Hae avoimia koulutuspaikkoja osoitteessa uranus.fi